Kis Festool, nagy teljesítmény

Kis Festool, nagy teljesítmény

- kategória Festool
3133
Kis Festool, nagy teljesítmény bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Festool legújabb, kompakt akkumulátoros fúró-csavarbehajtóját – a TXS-t vagy a CXS-t – az alacsony súly és a rendkívüli erő, hatékonyság jellemzi. Lenyűgözően magas forgónyomatékkal, 10,8 voltos lítium-ion akkumulátorral büszkélkedhet, mely tulajdonságok különösen nagy teljesítményűvé és megbízhatóvá teszik.

festool_12

A Festool legújabb, kompakt akkumulátoros fúró-csavarbehajtóját – a TXS-t vagy a CXS-t – az alacsony súly és a rendkívüli erő, hatékonyság jellemzi. Lenyűgözően magas forgónyomatékkal, 10,8 voltos lítium-ion akkumulátorral büszkélkedhet, mely tulajdonságok különösen nagy teljesítményűvé és megbízhatóvá teszik. A FastFix előtétek, a Centrotec gyors szerszámcserélő rendszer, valamint a derékszög feltét közreműködésével pedig gyorsan további rajongókat is nyer a rugalmasságával és az egyszerű használatával. A rendkívül rövid géptest és az egyenletes súlyelosztás megkönnyíti a munkát nemcsak a nehezen hozzáférhető helyeken, de a fej felett végzett munkák során is.

EGYEDÜL A GEOMETRIA JELENTI A KÜLÖNBSÉGET

Az extra rövid géptest és az alacsony súly – mindössze 900 gramm – teszi az XS akkumulátoros fúró-csavarbehajtókat kompakt, könnyű és nem utolsósorban ergonomikus géppé. A Festool XS behajtói 2 változatban érhetők el: a C és a T modell. Az egyetlen dolog, ami megkülönbözteti őket egymástól, a formájuk. Minden más teljesen megegyezik: extra kicsi méret, alacsony súly maximális erővel párosítva, magas forgatónyomaték 12 nyomatékbeállítással, az állandó teljesítményért. Csúcsminőségű lítium-ion akkucsomag 10,8 V / 2,6 Ahval, a folyamatos teljesítményért. És, ahogy azt a Festool végfelhasználói is elvárják, az új akkucsomagok kompatibilisek az összes létező CXS modellel.

festool_13

 

KÜLÖNÖSEN GYAKORLATIAS, KÜLÖNÖSEN PRAKTIKUS

Kompakt kialakítása ellenére, a beépített bittartó révén van hely 4 bit számára – így a bitek mindig a keze közelében lehetnek. A LED-világítás biztosítja a sarkokban a tökéletesen megvilágított munkafelületet. A kapacitáskijelzőről folyamatosan és könnyedén leolvasható az akkumulátor töltöttségi szintje. Köszönhetően a praktikus övcsipesznek, a behajtó folyamatosan a keze közelében lehet, a kezei szabadon maradhatnak, a gép pedig kényelmesen rögzített. Az övcsipesz alkalmas mind a jobbkezesek, mind pedig a balkezesek számára. A Festool az XS modellek súlyelosztásánál különös figyelmet fordított arra, hogy egyrészt mind a felhasználó kezében kényelmesen feküdjön a gép, másrészt pedig, ha használója leteszi, akkor stabilan álljon, ne boruljon el.

festool_14

XS BEHAJTÓK – KOMPATIBILISEK A RENDSZERREL

Az XS behajtók kompatibilisek a Centrotec gyors szerszámcserélő rendszerrel, mellyel gyors a váltás a különböző alkalmazások között, továbbá a bitek is közvetlenül elérhetőek a mágneses tartón. Ez lehetővé teszi a fúrószárak, bitek, valamint egyéb rendszertartozékok, mint például a harántsüllyesztő vagy a kampócsavarozó csatlakoztatását. Minden bit közvetlenül a befogóban rögzíthető. Új FastFix tokmány most 10 mm-es befogási tartománnyal. A hatlapú szerszámok centrírozása golyós csapágyazással történik, az optimális erőátvitel és a 10-szer jobb körfutáspontosság érdekében, ugyanakkor a geometriája egyszerre kompakt és alacsony súlyú. A derékszög adapter lehetővé válik a szűk, valamint a nehezen elérhető helyeken végzett csavarbehajtásnál. Köszönhetően a FastFix-nek és a Centrotec-nek, egyetlen mozdulattal felszerelhető.

festool_15

Magától értetődik, hogy az új XS modellekhez is jár a SERVICE allinclusive szolgáltatáscsomag, mely magában foglalja 2015. 01. 01-től az akár tartozékként is megvásárolt töltőket és akkumulátorokat. Bővebb információ a www.festool. hu honlapon vagy a Festool szakkereskedőinél országszerte. További újdonság 2015 februárjától a limitált kiadású Centrotec Systainer set 160 darabos szerszám- és tartozékkészlet, mely ugyancsak a Festool szakkereskedői hálózatában érhető el, amíg a készlet tart.